Арт Галерия Ларго за трети път с програма в Европейската нощ на музеите

На 21 май 2016 год. арт галерия “Ларго” ще се включи за трети път в отбелязването на Европейската нощ на музеите във Варна. През 2013 година в престижната варненска галерия учениците от НУИ „Добри Христов“ – Варна направиха незабравимо бодиарт шоу, рисувайки вариации на картините на Илия Желев върху модели. През 2014 година в „Ларго“ отбелязахме Нощта с китарни импровизации и музикални изпълнения на живо на варненски художници. Сега за трети път Арт Галерия Ларго отваря врати за варненци и гостите на града с интересна програма, този път в две поредни вечери.

На 20 май, петък, от 19:00 до 20:30 часа в галерията ще се проведе уъркшоп „Рисуване върху коприна“ с водещ Татяна Сакъзова. Всички гости ще могат да наблюдават процеса на рисуването върху коприна на живо, ще могат да задават въпроси на художничката, ще могат да закупят на специални цени от творбите на Татяна – уникални шалове, блузи и рокли, както и картини върху коприна. За най-смелите ще бъде предизвикателството сами да вземат в ръцете си парче коприна и бои и да създадат свой собствен, уникален арт-продукт.

Татяна Сакъзова по образование е дизайнер на облекло и текстил. Работи в областта на приложния текстил повече от 30 години, експериментирайки с всякакви техники и материали.

На 21-ви май от 19:00 до 21:00 часа в галерията отново ще има музикална вечер – този път с изпълненията на живо на прекрасните варненски артисти Кремена Матева и Георги Харизанов.

Дуетът Кремена Матева – вокал и Георги Харизанов – китара е джаз формация изпълняваща както оригинална музика, така и джаз стандарти, пречупени през призмата на съвременния музикален еклектизъм. Звукът на дуета е амалгама от поп и джаз пеене, смесено с изчистеното звучене на класическа китара с латино и джаз привкус.

Освен вълнуващите музикални импровизации на Кремена Матева и Георги Харизанов в „Нощта н а Музеите и Галериите” в галерия „Ларго“ ще има специални игри с публиката. Всички посетители, включили се в игрите, ще имат невероятната възможност да спечелят произведение на изкуството – графика. Печелившите ще бъдат изтеглени в 23:00 часа на 21 май в галерията на ул Хан Крум № 8.

Повече на  www.largogallery.com.